***
Viimeisin teksti ja kuvat näkyvät blogissa aina ensimmäisenä. Jos haluat seurata blogia aikajärjestyksessä, klikkaa sivulinkkejä blogin oikeassa laidassa. Kun klikkaat kuvaa, näet sen normaalikoossa (1024 x 768).

keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

16.6. Pari intiaanikylää

Koska tämän päivän retkeltä on kuvasatoa todella runsaasti, jaan ne neljään juttuun. Tässä kerron vierailuista intiaanikylissä, seuraavassa on tarinaa itse Colca kanjonista, kolmannessa kuvia kondorikorppikotkista ja viimeisessä muutama tulivuori sekä Andien eläimistöä.

Vasta puoli neljältä aamulla bussi tuli hakemaa Colca kanjonin retkelle. Pimeässä ajeltiin ja torkuttiin, kunnes kuuden maissa aamu valkeni. Seitsemältä tultiin Chivay nimiseen paikkaan, joka on kuulemma kaupunki, jopa samannimisen provinssin pääkaupunki. Asukkaita siellä on 8000 ja korkeus merenpinnasta on 3650 metriä. Siellä söimme aamiaisen, mutta kun sämpylän väliin ei ollut kuin voita tai marmelaadia, turvauduin lisäksi omiin eväisiini. Pakkasta oli varmaan viisi astetta, yöt noin korkealla voivat olla aika kylmiä. Kaduilla näkyi etupäässä intiaaneja, ketsuan kieltä he kuulemma puhuvat. Tori oli vasta aukeamassa, joten paljon kuvattavaa ei löytynyt.

Seuraavaksi pysähdyimme Yanque nimisessä kylässä. Nimi muuten tarkoittaa rakastelemista. Siellä oli jo intiaaneja juhlapuvuissaan torilla odottamassa turisteja. Myytävänä oli kaikenlaista pontsoa ja myssyä ja vyötä, eikä ne paljon varmaan maksaneet. Mutta koska matkalaukkunani on edelleen yksi pieni kassi, en siihen voi ottaa mitään ylimääräistä. Tämä Yanque oli kuulemma aikanaan ylimystön asuinpaikka, tavallinen rahvas asui kylän ulkopuolella. Kaksi intiaaninaista tuli torille laaman ja kahden haukan kanssa. Annoin heille viisi solea valokuvasta. Sitten huomasin, että hehän kuvauttavat turisteja haukat käsivarsilla. Minunkin tietysti piti semmoiseen kuvaan päästä, lisää rahaa en siitä enää antanut.

Paluumatkalla pysähdyimme vielä Maca nimisessä kylässä. Se oli aika pieni paikka eikä muuta jäänyt mieleen kuin kirkko. Lounaspaikan takana näkyi vielä intiaaninainen lehmiä paimentamassa. Puron yli kiviä pitkin hyppelehdin ja pellon poikki juoksin häntä kuvaamaan. On ihan kohteliasta antaa kuvattavalle pari solea, mutta kun niitä ei enää taskussa ollut, siis pikkurahaa, annoin euron.


Viljelmiä Chivayn liepeillä.

Chivayn katuja aamuseitsemältä.

Tori vasta heräilee.

Eikä se tori kovin iso ole.

Chivayn keskusaukio ja katedraali.

Intiaanit menee ja tulee.

Taustalla retkikuntamme bussi, vuoren nimeä en tiedä.

Yanquen kirkko.

Eihän näitä naisia voinut vastustaa...

...siispä turisti antautui kuvattavaksi.

Yanquen katuja.

Yanquen tori.

Macan kirkko.

Macan kirkko sisältä.

Macan katuja.

Macan keskusta.

Intiaaninainen lehmipaimenessa.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista luettavaa. Puhuit pienistä matkatavaroista. Kuinka pienellä tavaramäärällä tuollaisella reissulla pärjää, oletko kirjannut sitä johonkin ylös? Itse suunnittelen reissua Peruun mahdollisesti ensi vuonna. Minulla on rinkka, mutta haaveilen pärjääväni pienemmällä repulla/rinkalla.
    Täytyy jatkaa blogisi lukemista, niin hyvin olet kirjoittanut.

    VastaaPoista