***
Viimeisin teksti ja kuvat näkyvät blogissa aina ensimmäisenä. Jos haluat seurata blogia aikajärjestyksessä, klikkaa sivulinkkejä blogin oikeassa laidassa. Kun klikkaat kuvaa, näet sen normaalikoossa (1024 x 768).

tiistai 16. kesäkuuta 2009

15.6. Matka Arequipaan

Yhdeksän jälkeen illalla olin jo terminaalissa odottamassa bussia Arquipaan, mutta istua sitten saikin. Bussi tuli puoli tuntia myöhässä 22.30 ja tuli melkein täyteen. Sain nukutuksi muutaman tunnin, mutta neljän jälkeen ei enää uni tullut. WC oli tarkoitettu vain pientä hätää varten, mutta kun maha on vieläkin sekaisin, pakko oli kieltoa rikkoa. Auringonnousu vuoristossa oli tosi komea, taivas hohti punaisena, mutta kunnon kuvaa siitä en bussista saanut. Noustiin jo vähän korkeammalle, sen huomasi siitä, että tiet olivat yhtä serpentiiniä.

Aivan Arequipan rajalla tuli vastaan aika iso rapakko ja bussi yritti siitä suoraan yli. Eihän se onnistunut, vaikka pyöriä oli alla aika monta. Siinä sitten aikansa kuski autoa nytkytteli, mutta syvemmälle se vain painui. Aika kului ja mitään ei tuntunut tapahtuvan. Lopulta taakse ilmestyi hinausauto, mutta sekään ei saanut mitään aikaan. Miehet juoksivat lapioiden ja köysien kanssa sinne tänne, mutta ei. Sitten tuli kauhakuormaaja, joka työnteli liejua pois - turhaan. Paikalle ilmestyi myös tv-kuvaaja kameroineen.
Poliisi vihelteli pilliin ja ohjasi liikennettä, mutta jotkut matkustajat alkoivat jo hermostua. Yksi vaati paikalle lankkuja, olihan vettä oven edessä vain parin metrin matkalla. Lopulta lankku tuotiinkin ja sitä pitkin bussista päästiin kuivalle maalle. Vähän aikaa irroitushommia katselin, mutta kun ihan avuttomalta näytti, otin taksin tänne hostelliin. Varttitunnin matka viisi solea eli vähän yli euron.

Koala Backpackers Hostel on nyt majapaikkani. Tilat on isot ja viihtyisät, vain itse huone on karu kalkittuine seinineen. Mutta huoneissa on langaton netti! Lähiseutu on turvallista ja keskusaukiolle on vain muutaman korttelin matka. Suomen GSM-verkot täällä ei toimi, mutta soittaa ulkomaille voi internetpuheluja hintaan n. 22 senttiä minuutti. Eskelisen Akulle, Finnen Urkille ja Fannyn pubiin lähetin kortit.

Lämpöä on sopivasti, n. 25 astetta, mutta hattua on pakko pitää ettei pää pala. Keskustassa kuljeksin sinne tänne taloja katsellen. Paljon on siltä ajalta, kun espanjalaiset oli täällä herroja. Kaikki keltaiset autot ovat takseja ja niitä on paljon. Keskustassa liikennettä on paljon, mutta jo vähän kauempaa löysin tosi rauhallista, kaunista ja siistiä seutua.

Syömässä kävin yhdessä kansanravintolassa ja nyt tuli kyllä ennätys. Tosi iso lautanen tuhtia lihakeittoa eturuuaksi sekä lihaa, riisiä, perunoita ja kastiketta pääruuaksi yhteensä kolme solea - siis n. 70 senttiä!
Vaikeaa täällä on saada rahaa kulumaan. Illaksi ostin vielä sämpylöitä (7 kpl pussi n. 25 senttiä) sekä makkaraa, juustoa ja suklaata. Aamuyöksi pitää nimittäin tehdä eväät.

Niin, kirjoitan tätä nyt aamuyöllä ja puoli kolmelta tulee bussi hakemaan Colca kanjonille. Se on iso kanjoni n. neljän tunnin ajomatkan päässä, jotkut väittävät jopa että se on syvempi kuin Grand Canyon. Perillä ollaan aamuseitsemältä ja silloin siellä näkee paljon kondorikorppikotkia. Voi myös tilata liitovarjolennon, muistaakseni kymmenellä solella (n. 2,50 euroa), joten kai sitäkin on kokeiltava. Aamiainen kuuluu retken hintaan, mutta päivälinen pitää ostaa itse. Takaisin Areqipassa ollaan iltaviideltä. Ja koko retki teki 75 solea eli n. 17 euroa.

Tässä Arequipan kuvia:

Tämmöinen rapakko tuli vastaan Arequipaan saavuttaessa.


Ja näinhän siinä kävi, lankkua pitkin matkustajat rannalle.


Irrotushommissa riitti porukkaa.

Tapaus oli uutinen myös paikalliselle tv:lle.

Koala Backpackers hostellin eteisaula.

Puutarha sisäpihalla.

Sisäänkäynti huoneisiin.

Itse huone on kyllä vaatimaton, mutta siisti.

Olohuoneessa on kaksi tietokonetta netissä.

Plaza de las Armas, keskusaukio.

Siirtomaavallan aikuisia rakennuksia keskusaukion laidalla.

Arequipan poliiseja.

Keskusaukio toisesta suunnasta.

Puluja aukiolla oli mahdottomasti.

Lieksan gringo Arequipassa.

Templo de la Compania.

Arequipan katuja.

Munkit suunnittelevat tien ylitystä.

Vielä keskusaukio...

...ja kaupungintalo.

Arequipalaisen pankin vahtimestari.

Arequipan katedraali.

Tämä poliisi auttoi turisteja ja koululaisia kadun yli.

Monet koululaiset käyttävät koulupukua.

Mummo syöttää puluja.

Nämä nuoret tapasin suutelemasta kiihkeästi erään puiston laidalla.

1 kommentti:

  1. Mahtava juttu päästä matkalle mukaan lähes reaaliaikaisesti! Tuskin maltan odottaa seuraavaa raporttia. Tekstit ovat nasevia ja kuvat vaikuttavia. Lisää tällaista!
    t. Seppo

    VastaaPoista