***
Viimeisin teksti ja kuvat näkyvät blogissa aina ensimmäisenä. Jos haluat seurata blogia aikajärjestyksessä, klikkaa sivulinkkejä blogin oikeassa laidassa. Kun klikkaat kuvaa, näet sen normaalikoossa (1024 x 768).

keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

16.6. Kondoreja katsomassa

Kanjonia aikamme katseltuamme saavuimme paikkaan nimeltä Cruz del Condor. Se on turisteja varten rakenneltu kondorikorppikotkien katselupaikka kanjonin reunalla. Ja kyllähän siellä turisteja olikin, varmaan pari sataa. Joka aamu yhdeksän jälkeen kanjonia pitkin ilmestyy kymmeniä kotkia, jotka eivät paljon ihmisestä välitä. Ne etsivät ravinnokseen raatoja ja aamulla nousuvirtauksissa on helppo liidellä.

Nuoret kotkat ovat väriltään mustavalkeita, vanhemmiten ne muuttuvat ruskeiksi. Molempia ilmassa näkyi. Jotkut tulivat hyvinkin lähelle ihmisiä, mutta kun ei niiden lentoreittejä arvannut, oli kuvaaminen hankalaa. Piti vain odottaa, että kotka saapuu sopivalle hollille ja sitten äkkiä räpsäistä kuva. Yleensä jos ne tulivat lähelle, ei ehtinyt ottaa kuin yhden kuvan, niin äkkiä ne yltä pois liisivät. Puolitoista tuntia meillä oli katseluaikaa ja kyllä se minulle riittikin. Kasvistoon olisi tehnyt mieli tutustua, mutta merkityiltä poluilta ei saanut poistua. Kotkan siipien kärkiväli voi olla jopa kolme metriä.


Turistit ja kamerat ovat valmiina.

Cruz del Condor, Kondorin risti.

Tämä lensi suoraan ihmisten yli.

Onnistuisikohan se, jos oikein räpyttäisi.

Ei teältä puttoo...

...kun kerran.

Jotkut liisivät alhaalla laaksossa.

Toiset tuli melkein ihmisten päälle.

Tyylikäs lintu tämäkin.

Tämä on vanhempi kotka.

Ja tämä nuorempi.

Saisikohan näille tuoda vaikka kuolleita hiiriä syötiksi?

Puoli kymmenen jälkeen lintuja ilmestyi lisää.

Tässä on jo aika monta ilmassa.

Vielä hieman autiomaan kasvistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti