***
Viimeisin teksti ja kuvat näkyvät blogissa aina ensimmäisenä. Jos haluat seurata blogia aikajärjestyksessä, klikkaa sivulinkkejä blogin oikeassa laidassa. Kun klikkaat kuvaa, näet sen normaalikoossa (1024 x 768).

torstai 25. kesäkuuta 2009

24.6. Pisco ja San Andres

Pisco on pikkukaupunki Nazcan ja Liman puolivälissä, tunnetuksi sen nimi on tullut täällä valmistettavasta alkoholijuomasta, johon en ole ehtinyt lähemmin perehtyä. Piscan kupeessa sijaitsevat myös Islas Ballestinas -saaret ja Paracasin luonnonsuojelualue, jotka vetävät turisteja. Piscossa oli 8.0 richterin maanjäristys kaksi vuotta sitten ja 80 % kaupungista tuhoutui.

Kun näin ensi kertaa hotellini, yllätys oli melkoinen, positiivinen. Päällepäin rakennus ei ole kummoinen, mutta se sijaitsee ihan Tyynenmeren rannalla, San Andreas nimisessä kalastajakylässä. Huoneen ikkunasta näkyy meri, pari venettä ja palmuja. Rantaan on ehkä vain sata metriä. Ja huone on erittäin siisti, kylpyhuone samoin. Internetkin on, mutta siitä tietää vain talon señora, joka saapuu huomenna. Hinta on muuten alle kympin / vrk.

Kanaa taas söin, rannalla käveleksin ja kylää katselin. Siten lähdin pikkubussilla Piscoon ja varasin huomiseksi retken Ballestinas-saarille ja Paracasiin. Nyt sattui vähän huijarin mallinen kauppias, toivottavasti huomenna saa rahalleen vastiketta, 90 solea nimittäin retki maksaa eli n. 20 euroa. Omin päinkin voisi Paracasissa käydä, mutta hyvä opas on aina hintansa väärti. Aamulla on siis lähtö 7.40 ja paluu neljältä iltapäivällä, Ruuat eivät nyt kuulu hintaan, mitähän evääksi varaisi?

Mutta nyt lähden laittamaan nämä tekstit ja kuvat blogiin jostain nettipisteestä. Ja ruokaa pitää käydä kaupasta tai torilta.


Hotel Miramar.

Näin lähellä hotelli on rantaa.

Kalastajien veneitä.

Kalastajien veneitä nämäkin.

Laiva on kaapattu.

San Andresin kalasatama 1.
Kalastajat kai pesevät verkkojaan.
Verkkojen selvitystä.
Veneet täynnä verkkoja.

Saaliin purku.

Saaliin perkuu.


Saaliin pesu.

Piscon katedraali.

Piscon keskusaukio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti