***
Viimeisin teksti ja kuvat näkyvät blogissa aina ensimmäisenä. Jos haluat seurata blogia aikajärjestyksessä, klikkaa sivulinkkejä blogin oikeassa laidassa. Kun klikkaat kuvaa, näet sen normaalikoossa (1024 x 768).

lauantai 13. kesäkuuta 2009

12.6. Ihan Limassa

Onnellisesti meni matka ja siellä Suomessa on nyt puoliyö, mutta täällä Limassa kello on vasta 16.

Lento Helsingistä Pariisiin ja koneen vaihto Charles de Gaullen kentällä meni ihan sujuvasti. Sitten Pariisin - Madridin konessa viereen istui n. nelikymppinen, tyylikäs nainen. Puoli matkaa oltiin tuppisuina, mutta sitten - en muista mistä - alkoi keskustelu, jota riitti koko loppumatkaksi. Tämä nainen oli muuan Cristina ja hän on jossain rekrytointifirmassa työntekijöiden etsijänä. Hän asuu Madridissa, mutta työn takia lentelee pitkin Eurooppaa, lähinnä Pariisissa, Roomassa, Hampurissa, Lontoossa ja Belfastissa. Kertoilin Suomesta ja hän sanoi haluavansa tulla tänne. Jäi vähän epäselväksi että käymäänkö vain vai asumaan. Joka tapauksessa Madridissa vaihdettiin kortteja ja hän antoi henk. koht. kännykkänumeronsakin. Ja minä kutsuin hänet Suomeen. Saa nähdä, tuleeko, sähköpostia ainakin lähetän.

Madridin kentällä olikin mennä sormi suuhun. Pariisin lento tuli terminaali 2:een ja kun katsoin lähteviä lentoja, ei siellä mitään Santiagon lentoa ollut. Lopulta neuvonnasta sain tietää, että se lähteekin toisesta terminaalista. Sinne mentiin bussilla n. 10 minuuttia. Lähtöselvitys ja turvatarkastus oli Terminaali 4:ssä ihan normaalisti, mutta sitten kun piti lähteä etsimään lähtöporttia U59, tulikin vastaan opasteita "U59 22 min. " Kymmenien liukuportaiden jälkeen mentiin lopulta maan alle ja siellä olikin metroasema. Sisäinen metrojuna vei puolestaan terminaaliin T4S ja sekin matka kesti 10 min. Ja T4S:ssä oli vielä passintarkastus. Ja mahdoton kävelymatka portille U59. Siis jos Madridin kentällä joutuu liikkumaan, kannattaa varata aikaa eikä hätäillä ihan vähästä.

Lento Madridista Santiagoon kesti 13 tuntia 15 min. Ja koko ajan oli pimeää. Onneksi matkalla sai kaksi ateriaa, yhden lähdön jälkeen ja toisen aamulla. Kun lisäksi kaikilla muillakin lennoilla tarjottiin ateria, ei nälkä kyllä ehtinyt tulla. Kaikilla muilla paitsi Finnairilla ruoka oli vieläpä maukasta. Finnairilla tarjottiin ihan hirveää pastasotkua, en ihmettele jos ulkomaiset vähän ruokaamme morkkaa. Lento meni Kanarian, Brasilian, Paraguayn ja Argentiinan yli. Sain nukutuksi ehkä tunnin verran.

Santiagosta lähtikin lento sitten Limaan melkein heti. Koneessa tuli ensimmäistä kertaa H1N1 virus ajankohtaiseksi. Matkustajien piti nimittäin täyttää kaavake, jossa täytyi kertoa yhteystietonsa sekä mainita missä maissa on liikkunut viimeisen viikon aikana. Ja onko tai onko ollut kuumetta, kurkkukipua ym. Koneessa näin yhden tytön jolla oli hengityssuojain, Madrid-Santiago koneessa olin myös nähnyt yhden. Ja Liman kentällä koko henkilökunnalla oli kuonokopat. Chilessähän tuota sikatautia on tavattu aika paljon, mutta ei siellä mitään suojuksia kellään näkynyt. Onneksi meikäläiseen ei tartu mikään.

Liman kentältä otin taksin Green Taxi nimisestä firmasta, se on kuulemma luotettavin. Hostellille löydettiin sujuvasti ja tämä on tosi siisti paikka ja rauhallinen. Hintakin on kyllä vähän yli 20 euroa yhden hengen huoneesta. Huoneissa on langaton internet ja tv. Mannermainen aamiainen on klo 7.

Kun olin purkanut tavarani, lähdin katselemaan Mirafloresia. Tämä alue on hyvin siistiä, turistit ja hyvin toimeentulevat paikalliset täällä liikkuvat. Yhden kadun päässä tuli vastaan erikoinen puisto, joka on kai jonkinlainen rakastavaisten paikka. Sen lähellä oli kukkula, josta kymmenet liitovarjoilijat lähtivät lennolla tai laskeutuivat. Kiertelin sitten katuja sinne tänne kunnes vastaan tuli katu, joka oli täynnä halpoja ruokapaikkoja. Menin Jericho nimiseen ravintolaan ja tilasin keiton ja jotain lihaa. Keitto oli kyllä laihaa, mutta naudanpihvi ihan hyvää. Ja hinta oli uskomaton: keitto + naudanpihvi, riisikakku, salaatti ja perunat + mehu yht. 7 solea eli n. 1.60 euroa! Ja seinällä oli kaikkia muita lippuja suurempi Suomen lippu kuten myös oluthanassa tiskillä. Suomalaisuus on muuten yleensäkin maailmalla kova sana, esim. passintarkastukset menee läpihuutojuttuina. Hiinoista vielä sen verran, että päivällä ostin kioskista puolen litran limpparipullon 1,60 solella. Se on n. 30 senttiä.

Mutta nyt laitan tähän loppuun päivän kuvat. Illalla lähden vielä sinne Tyynenmeren rannalle. Yksi pyöräilijätyttö nimittäin kertoi, että illalla siellä on hienoa ottaa pari drinkkiä. Enhän minä nyt niitä ota, mutta käynpä muuten katsomassa, millaiset juhlat siellä on. On kuulemma täysin turvallista.

Huomenna lähtee bussi 13.30 Nazcaan. Ei ne viivat joidenkin kommenttien mukaan niin ihmeellisiä olekaan, mutta nyt on vaikea lähteä muuttamaan hostellivarauksia.

Liikenteestä sen verran, ettei se mitenkään kaoottinen ole, autoja on sen verran vähän. Suojateiä ei juuri ole, joten kadun yli joutuu juoksemaan siitä, mistä parhaiten pääsee. Julkista bussiliikennettä ei ole; yksityiset pikkubussit kiertävät reittejään ja poimivat matkustajia mistä vain. Ovella niissä on sisäänhuutaja, joka risteyksissä huutelee, minne ollaan menossa.


Nokkabussi.

Pikkubussi ja sisäänhuutaja.

Pankin vahtimestari.

Perun polliisista, päevee!

Puistoa Mirafloresin pääkadulla.

Jokin katedraali Mirafloresissa.

Kengänkiillottaja olisi pessyt lenkkarini sampoolla.

Toinen poliisi Avenida Jose Larcolla. Lunkia porukkaa.

Parque Larco Mar

Patsas Larco Mar puistossa.

Larco Mar on jokin rakastavaisten puisto. Aitaan on maalattu kaikenlaisia viestejä.

Tyynenmeren rantaa Liman kohdalla.

Tämä ranta on liitovarjoilijoiden paratiisi.

Rannalta näkee Mirafloresin uutta rakennuskantaa.

Riippuliitäjät Tyynellämerellä, meressä näkyi surffaajia.

Museoitu majakka rannalla.

Tyynenmeren rantaa. Mikä lie tuo saari?

Lieksalainen Tyynellämerellä.

Liman katuja.

Inca Kola on paikallinen virvoke.

Autoja ei täällä ilmeisesti katsasteta. Katso volkkaria.

Paree pysähtyä ja ostaa mummolta hedelmiä.

Ravintola Jerichon terassi.

Soittajat tuli kadulta Jerikoon musisoimaan.

1,60 euron ateria. Perunat on lihan alla.

Ravintola Jerichon pitäjäperhe. Huomaa Suomen lippu.

Poliisityttö Liman kadulla.

Inka Lodgen recepcion.

Nuljaska Limassa, Inka Lodgessa

Huone Inka Lodgessa. TV on toisella seinällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti